טוקסופלזמה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/10/2008 | 22:11 | מאת: ענת

שלום רב, בעת ההריון נדבקתי בטוקסופלזמה, בסביבות שבוע 21. בשבוע 32 נערכה בדיקת מי שפיר, בה לא ראו שהטפיל עבר את השליה. אחרי הלידה בני עבר בדיקת דם לזיהומים, ותוצאותיה היו: toxoolasma IgG=42, IgM=negative לצערי רק היום קיבלתי את תוצאות הבדיקות מבית החולים (בני בן 3 חודשים). ברצוני לשאול, מה משמעות התוצאות האלה?

שלום ענת, הבדיקה שצרפת א י נ נ ה תומכת בהדבקה של בנך בטוקסופלאזמה (היות וייתכן שנוגדנים מסוג IgG שנתגלו בדמו עברו אליו ממך עוד במהלך ההריון). הרבה בריאות אפי

25/10/2008 | 12:43 | מאת: רים

אני בשבוע שלישי בהריון אני נדבקתי בטוקסופלזמה פעמים בגיל 18 וקבלתי טיפול בבית חולים למשך חודש אני עשיתי את הבדיקות והיתה igg היה מספר כל כך גדול וigm היה משהו בערך 0.001 אני מפחדת לכחת את האנטיפיוטקה של רווומיסין כפי ששמעתי זה עלול לפגוע בתינוק אני מבקשת ממכם לתת לי תשובה

שלום רים, לא ברור מדוע מציעים לך טיפול בטפיל הנ"ל רק ע"ב בדיקות ישנות וללא מידע נוסף. אני ממליץ לך לבקש בדיקת דם חוזרת לטוקסופלאזמה, לרבות בדיקה הנקראת IgG AVIDITY. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות