זיהום בפנים-מודאגת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/10/2008 | 14:33 | מאת: מירי

דר' הלפרין שלום! לפני כשבוע בתי בת 23 החלה לגרד צד אחד של הפנים ליד האוזן, היא חשבה שיתוש עקץ אותה (יש לנו מכת יתושים באזור) תוך יום באותו הצד בחצי מהפנים הופיע לה פריחה אדומה רצינית עם ראשי מוגלה לבנים, נפיחות רצינית של הפנים והבלוטות שלה גדלו מאוד, הבלוטה מתחת לסנטר היתה בגודל חצי ביצה, ויום למחרת עלה לה החום. לאחר יומיים הופיע לה פריחה בלשון הרופא אמר שזה תסמונת תות שדה. שני רופאים שהיינו אצלם , עור וכללי נתנו לה בדיקות דם, והבדיקות כמובן הראו על זיהום, רופאת העור אמרה שהיא לא ראתה דבר כזה אף פעם, והרופא הכללי אמר שתפס אותה כנראה חיידק אלים. כרגע היא מטופלת באוגמנטין 875 פעמיים ביום מזה מספר ימים וחלה הטבה משמעותית. שאלתי היא מה זה יכול להיות? והאם יש מקום לדאגה? והאם מוכרת לך תופעה שכזאת? מצפה לתשובתך בתודה, יום טוב וחג שמח.

שלום מירי, זה נשמע (לפחות בחלקו) כמו "שושנה" (CELLULITIS), והעובדה שהחולה משתפרת צריכה להרגיע אתכם. הרבה בריאות אפי

12/10/2008 | 21:09 | מאת: מירי

דר' הלפרין שלום, תודה על תגובתך המהירה כל הכבוד, בהמשך לתשובתך, קראתי קצת על שושנה ואכן זה דומה רק שאצלה הפריחה היתה עם נגעים בעלי ראש מוגלה לבן, לא היה לנו מושג שזה כל כך מדבק, כמה זמן מרגע ההדבקה זה מתפרץ? ואיך נדע אם נדבקנו? כמה זמן צריך לצרוך את האנטיביוטיקה? האם שבוע מספיק כמו שהרופא שלה אמר (אכן זה מתחיל לעבור). ואיך אפשר למנוע הישנות המחלה, האם זה חוזר? תודה וחג שמח.

מנהל פורום מחלות זיהומיות