שלב ההדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/10/2008 | 19:31 | מאת: רוני

תודה על תשובתך. רציתי לדעת מתי הוא שלב ההדבקה של מחלת הנשיקה, האם כרגע כאשר בדיקות הדם כבר הראו שהילד חולה? שאלה נוספת: בתי עומדת לנסוע לחו"ל (למספר חודשים) בעוד 4 ימים. נכון להיום היא חשה בטוב. נדמה לי שלא תספיק לעשות בדיקת דם טרם צאתה בשל "צפיפות" החגים. האם בכלל בדיקת דם כרגע תעזור לזהות האם נדבקה כאשר אין כל סממנים חיצוניים? כיצד לתדרך אותה באשר לנסיעה לדרום אמריקה?

שלום רוני, 1. הבן יכול להיות מדבק במשך מספר שבועות מפרוץ המחלה. 2. בדיקות דם של בתך (שאיננה חולה) לא צפויות לעזור באבחון הדבקה עכשווית אך עשויות לגלות שהיא כבר נדבקה בעבר. הרבה בריאות אפי

10/10/2008 | 06:59 | מאת: רוני

תודה!!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות