מרסה-דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/10/2008 | 09:46 | מאת: אלינה

שלום אבא של בעלי פצוע מלחמת יום הכיפורים וקטוע ברגל האחת. לפני כשנה וחצי נוצר זיהום ברגלו השניה (בין הקרסול לברך), כנראה כתוצאה מרסיסים שנשארו ברגלו. בזמן שהיה מאושפז בבית חולים רגלו הזדהמה וקיבל את החיידק מרסה מאז עבר טיפולים שונים כמובן גם אנטיביוטיקה. היום, לאחר שנה החיידק חזר והוא מאושפז שוב. היום נמצא בחדר שנקרא בידוד מגע. אשמח אם תוכלו לענות לי על שתי שאלות: א. מה ההשלכות של החיידק הזה על חולה, אם יכול לצאת מהחדר או שחייב להשאר בחדר?נאמר לו לשטוף את הידיים לפני שיוצא מהחדר ולמבקרים נאמר לשטוף את הידיים לפני שיוצאים מהבית חולים מה קורה כשיחזור הביתה , הוא כבר לא יוכל להדביק? איך זה הגיוני? ממה צריך להזהר?...... ב. מה ההשלכות לגבי האנשים שמגיעים לבקר אותו , ממה צריך להזהר. מותר להם לגעת בכביסה של החולה, או בכל דבר שהחולה נגע קודם?.... מה הסיכונים? מחכה לתשוה בדחיפות. תודה אלינה

שלום אלינה, 1. מרסה (MRSA) הוא חיידק עור 'רגיל' (דהיינו לא אלים במיוחד) שמחייב בידוד (בבתי חולים שונים) רק בגלל שהוא עמיד לסוגי אנטיביוטיקה מקובלים. 2. לגבי אביך, אם הוא יקבל טיפול מתאים (שכולל אנטיביוטיקה הולמת, כגון ונקומיצין, ואולי גם הוצאת גופים זרים, כגון רסיסים) יש סיכוי טוב שהוא יפטר מחיידק זה. בכל מקרה, החיידק שאצלו לא מדבק 'דרך האוויר' אלא רק דרך מגע. 3. כללי הבידוד שלו (גם בבית) כוללים בעיקר שימוש בכפפות (בזמן מגע עם הפצע/תחבושות), ורחיצת ידיים במים ובסבון לאחר מגע קרוב עמו או עם חפציו. סיכוייהם של אנשים בריאים, שבאים עמו במגע יום-יומי שגרתי, להידבק ממנו הם נמוכים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות