שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/10/2008 | 23:13 | מאת: ענבר

ד"רהלפרין שלום רב. אנא קרא הכל בעיון למרות שארוך....אנא... היום עברתי במרפאה טיפול בהלם דרך שני הוירוסים שאני מפחדת מהם במהלך ההריון: הרפס ו - CMV. הסייעת שלי הופיעה עם הרפס לקראת סיום על השפה העליונה. כולנו יודעים שלקראת סיום זה עדיין פעיל. התחבקנו וברגע שהיא כבר התקרבה אליי אז קלטתי והיה מאחר מדיי. נתנו מעין נשיקה לחי ללחי אבל באוויר כזה. ישר לאחר הנשיקה הנ"ל הודעתי שאני חייבת לשירותים ושם שטפתי היטב את הפנים, הכל, עד האוזניים, עם מים והרבה סבון. 1. האם תיתכן הדבקה??? סיפור שני: הגיע פציינט בסוף המשמרת להדבקה של גשר. בעת הטיפול בו שכולל בסה"כ החזקת הגשר שנפל, ניקוי שלו, מריחת דבק בפנים והדבקה - לא עושים מעבר לזה כלום. לא השתמשתי במיכשור רוטוטורי ולא בספריי אוויר-מים ולא בשום דברלמעט הגשר הידיים שלי והפה שלו. הייתי ללא מסכה וכמובן שעם כפפות. בד"כ אני עם מסכה אבל בהדבקת גשר אין שפריצים של שום דבר. בסוף התהליך הקצר הסרתי את הכפפות, ליוויתי אותו לדלת, לא לחצנו ידיים בשום שלב. נפרדתי לשלום, הסרתי את החלוק וישר טסתי לקרצף ידיים, ולמה??? בשלב שהסרתי את הכפפות הוא התחיל לספר שחזר מקניה ופיתח מחלת חום שבעטיה אושפז. במשך 3 שבועות עלה לו החום ר ק בערב!! וירד בבוקר. לאחר מכן בתום 3 השבועות יצאה פריחה בכל הגוף וחולשה. היום הוא בסוף הפריחה ומרגיש טוב. בביה"ח, לדבריו, שללו נגיפים אפריקאיים אופיניים ואמרו שזה ויראלי אמנם וייתכן מחלת הנשיקה או כל דבר אחר.... אני שמעתי את זה וכבר חיכיתי שילך כדי שאוכל לרחוץ ידיים. אינני בטוחה אם שמתי עליו סינור לפני או אחרי לבישת הכפפות. אבל מה שבטוח שגם אם היה וירוס על ידיי תחת הכפפות מהרגע בו הסרתי אותן והסרתי את החלוק ישר טסתי לשטוף ידיים אחוזת אימה. משם לקחתי את עצמי ואת הדברים שלי, לא נגעתי בשום דבר יותר אפילו לא בידית של הדלת וטסתי הביתה. בבית י ש ר למקלחת. ועכשיו אני כותבת לך. 2. לא היו טיפיות רוק שהשפריצו,הכל היהללא מכשור כאמור ועם כפפות. האם סביר להידבק כך ב - CMV? 3. האם התסמינים מתאימים ל - CMV? 4. לשם הידע והסקרנות איזה וירוס יכול לגרום עוד לחום רק בערבים ולפריחה לאחר כמה שבועות??? אשמח מאוד מאוד לתשובותיך ענבר

שלום ענבר, 1. הדבקה בהרפס במהלך האירוע שתארת איננה סבירה. 2. הסיפור של הפציאנט שלך יכול להתאים ל- CMV אך איננו מאפיין זיהום כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות