ריפמפין, כאבי גב, ואנברל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/10/2008 | 21:54 | מאת: נ

לד"ר הלפרין שלום, אני בת 37, סובלת מפריצת דיסק בגב תחתון ובדלקת פרקים A.S. בגב תחתון. עמ"נ לקחת אנברל, בצעתי בדיקת מנטו, התוצאה הייתה חיובית 11 מ"מ ולכן ניתן לי טיפול של 2 כדורי ריפמפין ביום במשך 4 חודשים. אני נוטלת את הכדורים כבר חודשיים ומרגישה כי הכדורים גורמים לי ליותר עייפות ובעיקר להחמרה רצינית בכאבי גב תחתון. כמו כן התחלתי לקחת מזה כשבועיים את התרופה אנברל נגד דלקת הפרקים, אך כאבי הגב החזקים ממשיכים. האם לדעתך עלי להמשיך לקחת עוד כחודשיים את כדורי הריפמפין (בדיקת מנטו הראתה רק 11 מ"מ).? האם יכול להיווצר מצב בו הריפמפין מנטרל את השפעת האנברל מאחר ואינני רואה שינוי לטובה במצבי. אודה לתשובתך המקצועית.

שלום נ, 1. לא סביר שהריפמפיצין מנטרל את השפעת האנברל. 2. יחד עם זאת, לתרופה הזאת יש תופעות לוואי לא מעטות, וקיימת לה אלטרנטיבה מקובלת (למניעת התפרצות שחפת) בשם INH. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות