שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/10/2008 | 13:36 | מאת: ענבר

ד"ר לפרין המקסים שלום רב. אז ככה, הבת שלי חולה כידוע רבות מאז תחילת הגן בספטמבר האחרון. בשבועיים האחרונים היתה חולה רצוף עם הפוגה של 4 ימים. זה התחיל עם חום, נזלת מועטה ושיעול קליל, אודם בגרון. לאחר 4 ימים עבר יחסית והחום ירד, לאחר 4 ימים של שקט ללא חום בהם התגבר השיעול עלה שוב החום למשך 5 ימים נוספים כשביממה האחרונה יש ירידה בחום והוא אינו גבוה. יש שיעול נ ו ר א י ונזלת שגם בדרכה להסתיים. היינו במוקד וביצעו את כל הבדיקות האפשריות: צילום חזה, בדיקת שתן, ספירה...הכל יצא תקין ולכן רופאת הילדים (שנראה לי כי היא ממש בעניינים, עובדת בתה"ש) אמרה שזה ויראלי ואין הרבה מה לעשות. שאלתי אותה לגבי CMV והיא ישר שאלה אם אין לי נוגדנים. אמרתי שלא. היא אמרה שקשה לדעת מכיוון ש CMV מתנהג בצורות שונות במיוחד כשהילד צעיר ייתכן והוא עובר את זה בקלילות. את כל זה אני כבר יודעת. למרות שרופא הילדים של הבת שלי שגם הוא בכיר, אמר שלרוב זה מתבטא בלימפאדנופתיה צווארית, ספלנומגאלי (למרות שזה לא חובה), חום גבוה שלא יורד מעבר לשבוע (ואצלה ירד למשך 4 ימים). הרופא אמר שהיא מאוד מאוד מאוד מקוררת והרי השיעול הנוראי והנזלת. 1. האם שיעול ונזלת הם פתוגנומוניים ל - CMV? (כידוע לי לא). 2. האם כשיש כבר CMV יכולה להיות הפוגה טוטאלית בחום למשך 4 ימים ואז שוב עלייה? 3. האם סביר שיש שיעול ונזלת (וברור שזה איזה שהוא וירוס) ובנוסף יש גם CMV?? (ברור לי שהכל ייתכן אך השאלה אם סביר). ושלמעשה החום הוא מה - CMV והשיעול והנזלת אינם אלו שמעלים את החום?? (כל שיעול שלה אני בטוחה שעוד רגע הריאות קופצות החוצה...). 4. חום עלה לה, שוב ביום שני האחרון, בערב החג. אני מתכוונת לחכות שבועיים לפחות ואז לבצע שוב בדיקת דם. (זה ערב חג לכן אולי אחכה עוד כמה ימים). השאלה היא כזו: במידה וחלילה יש לביתי CMV, והמצב האקוטי יחלוף, החום ירד והכל יחזור לקדמותו, עד מתי היא מדבקת?? 5. במידה והיא מדבקת גם לאחר חלוף המצב האקוטי, האם ההדבקה בסיכויים פחותים מהמצב הראשוני?? 6. תסכים איתי שבמידה והיא מדבקת נניח עוד חודשיים לאחר מכן אז איך אני יכולה להימנע מלגעת בה חודשיים?? כל כמה זמן לבצע אז בדיקות?? גם כל שבועיים?? בעוד חודשיים אני כבר צריכה ללדת. 7. אם אני יוצאת שלילית בעוד שבוע וחצי (קצת יותר) האם לחזור בכל מקרה על הבדיקה? כי לא ביצענו סרולוגיה ל - CMV אצל הבת שלי. אם אני יוצאת שלילית האם להניח שזה בסדר? אשמח לתשובתך כיצד לנהוג מעכשיו? תודה תודה ענבר.

שלום ענבר, 1. שיעול ונזלת אינם מאפיינים זיהום חריף ב- CMV. 2. הפוגה בחום (שנמשכת 4 ימים) איננה מאפיינת זיהום כזה. 3. לא סביר שיהיה אצל אדם זיהום בשני נגיפים באותו זמן (כדי למנוע זאת "המציאו" הנגיפים את האינטרפרונים). 4. לאחר זיהום ב- CMV יכול ה'חולה' (גם אם הוא כבר מרגיש 'בריא') להיות מדבק במשך מספר חודשים. קשה להעריך את "מידת" ההדבקה שלו בתקופה זו. 5. היות ולפי תאורך אין זה סביר שבתך חלתה לאחרונה ב- CMV, אין זה הגיוני שתמנעי ממגע עמה או תיבדקי שוב ושוב למחלה זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות