CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2008 | 23:39 | מאת: גלי

שלום רב! ביצעתי בדיקה של CMV כחודש לפני כניסת הריון, התוצאות הן: CMV IGG גדול מ AU\ML 250 POSITIVE CMV IGM שלילי. האם זה אומר שאני מחוסנת? האם יש סכנה לעובר? האם אני יכולה להידבק שוב?

שלום גלי, תוצאות הבדיקות שצרפת מעידות על כך שכנראה נדבקת בעבר בנגיף ה- CMV ושאין אצלך עדות לתחלואה עכשווית בנגיף זה. משמעות התוצאה היא שאת עדיין יכולה לחלות ב- CMV גם בהריון (עקב 'שיפעול' של הנגיף שבו נדבקת בעבר, או הדבקה 'שניונית' בזן אחר של הנגיף), אך סיכויי הפגיעה בעובר בגלל הדבקה כזאת נחשבים כפחותים (לעומת הדבקה 'ראשונית' בהריון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות