מתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2008 | 03:39 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב שוב וחג מצויין. רציתי לדעת תוך כמה ימים אמורה לשוב תשובת התרבית? למיטב ידיעתי זה לוקח עד שבוע?...? בנוסף, אמרת שייתכן שכייל הנוגדנים נמוך מתחת לסף זיהוי מעבדה אם חליתי בו בילדותי וזה אכן הגיוני, אבל האם יש מצב שלפני 8 שנים היה IGG חיובי והיום הוא שלילי??? (לאור מה שזכור לי שנלקח דם ויא חיובי...ושוב - ייתכן שאני טועה וייתכן שהבדיקה היתה לא טייפ ספציפית וזה חזר חיובי לאור ההדבקה בטייפ2?? תודה שוב על תשובותיך וסבלנותך. ענבר.

שלום ענבר, 1. בהחלט ייתכן שלפני 8 שנים נמצאו אצלך נוגדנים ל- HSV1 ועתה רמתם ירדה אל מתחת ל"סף הגילוי" (ובלי קשר לכך, סביר שאם נדבקת בעבר בנגיף הנ"ל זה קרה בילדותך ולא לפני 8 שנים). 2. שבוע זה זמן סביר (בתקופה שבה אין חגים) לקבל תשובה של תרבית נגיפית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות