חשיפה ל-CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/09/2008 | 19:16 | מאת: שירה

שלום רב! האם חשיפה לוירוס ה-CMV בשבוע 29 להריון עדיין מסוכן לעובר? (לא נחשפתי בעבר). אני מעט מודאגת לגבי ההשלכות למרות שטרם הוכח שנדבקתי חלילה (שהיתי עם מישהי פעילה בחדר למס' דקות מבלי שידעתי, אמורה לבצע בדיקות דם בקרוב). אשמח לתשובתך. אגב.... היית מורה שלי בביקור חולים לפני כ- 9 שנים בערך... והיית אחד הנערצים עלינו. כיף לראות שאתה כאן. שנה טובה.

שלום שירה, אם רק נחשפת (ולא נדבקת) ב- CMV זה לא מסוכן לעובר. אם נדבקת בנגיף- יש סכנה מסוימת שגם העובר ידבק וינזק. לסיכום, אני הייתי ממתין לתוצאות הבדיקות לפני שהייתי דואג יותר מדי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות