איך שכחתי...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/09/2008 | 00:19 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין כנראה שמחר אבצע את הסרולוגיה (IGG) להרפס טייפ1. אמרת וגם קראתי באחד האתרים ברשת שכדי לדעת מתי בוצעה ההדבקה האם מזמן או לאחרונה מומלץ לבצע בדיקות במשך 4 שבועות. השאלה האם הכוונה לבצע שתי בדיקות בהפרש של חודש או כל שבוע??? שנית, אמרת שבמידה וישנה הדבקה ולאחר שבועיים אין תסמינים אז סביר שלא נדבקתי. והנה השאלה השניה והמעניינת: אם אדם אכן נחשף לוירוס ועברו שבועיים ואף שנתיים ולא היה לו התקף כלל. האם קיימים אצלו נוגדנים? האם יש מצב בו אדם עובר התקף ראשוני כשלמעשה בגופו כבר נוגדנים מהעבר?? תודה. ענבר

שלום ענבר, 1. אני ממליץ לבצע את שתי הבדיקות בהפרש של 4 שבועות לפחות. 2. העובדה שאדם לא נדבק לאחר חשיפה לחולה עם הרפס איננה מהווה הוכחה שלאותו אדם יש נוגדנים נגד הנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות