ו...לאחר שראיתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2008 | 14:54 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין קראתי כמה וכמה אתרים עם מידע לגבי התנהלות של הרפס ראשוני בהריון. רובם, כמובן, מתייחסים להרפס גניטאלי ראשוני שלמיטב הבנתי איננו שונה בהרבה מההשלכות של הרפס אוראלי ראשוני לפי דבריך. אף אחד מהאתרים לא מודאג מהדבקה ברחם אלא מהדבקה במעבר בתעלת הלידה. מה שכן אחד האתרים אמר שרק 5% מכלל המקרים של נאונאטאל הרפס נגרם ע"י הדבקה תוך רחמית ולא בתעלת הלידה. בקיצור, כמו שב - CMV ידוע על 40% מעבר הוירוס דרך השלייה ורק 15% תחלואה. מהם הנתונים בהרפס?? תודה שוב. ענבר.

שלום ענבר, אין בידי נתונים בקשר לשאלתך. את יכולה לנסות לחפש את התשובה במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות