חשד לחשיפה למנינגיטיס חיידקית בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2008 | 13:28 | מאת: נוית

שלום רב אני עובדת בבית חולים ולפני כשבוע ויום טיפלתי בחולה (כולל מגע עם הפרשות בבידוד סטנדרטי - כפפות) שלאחר מכן התברר כחשוד בהדבקה במנינגיטיס בקטריאלית. נאמר לי כי אין דרך לשלול הדבקה של החולה במנינגוקוק ב- 100% כיוון שהוחל אצלו בטיפול אנטיביוטי לפני שהוחשד לכך. קיבלתי זריקת צפטריאקסון חד פעמית לכיסוי, אך כאמור, לאחר כשבוע ויום מהחשיפה (ולא תוך 48 שעות). אני בשבוע 31 להריון, עד עתה תקין. שאלתי - האם כל עוד אני מרגישה בטוב וללא סימפטומים, אין לי מה לדאוג להדבקה של העובר? כלומר, כל עוד אני לא מראה סימני מחלה האם אני יכולה להיות רגועה גם בנוגע לעובר שלי או שייתכן והוא חלילה נדבק למרות שאני בריאה?כמה זמן אמור לעבור עד שאוכל להירגע לחלוטין כי שנינו לא נדבקנו? אודה על התשובה, אני מאוד חוששת.

שלום נוית, 1. חולה ה"חשוד כסובל ממניגיטיס חיידקית" לא בהכרח סובל מזיהום כזה. 2. הטיפול המונע שקיבלת נחשב כיעיל במניעת הדבקה ותחלואה בדלקת קרום המוח שנגרמת ע"י חיידק המניגוקוקוס. 3. תקופת הדגירה של חיידק זה היא בממוצע 4 ימים (טווח: בין יומיים ל- 10 ימים) כך שסביר שאם לא חלית עד כה אז גם לא נדבקת (וכמובן שגם עוברך לא נדבק) בחיידק המניגוקוקוס מהחולה בו טיפלת לפני 8 ימים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות