האם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2008 | 16:51 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום וב. האם יש סיכוי גבוה שרופא הילדים של הבת שלי טעה ואיבחן קוקסאקי והרפאנגינה וזה היה בעצם הרפס ראשוני? או שסביר שאם זה מה שנקבע חד משמעית אז זה לא היה הרפס? האם יש מצב שהרפאנגינה מופיעה רק בלוע ובאזור שפה (צד פנימי בלבד להזכירך היה צריך לקפל את השפה כלפי חוץ כדי לראות את כל הנגע) ללא נגעי כף יד ורגל? (הרי יש הבדל בפתולוגיה האוראלית בין הרפאנגינה ל: HAND FOOT AND MOUTH). תודה שוב. ענבר.

שלום ענבר, כל רופא (כולל הח"מ) עשוי לטעות, וקשה- רק על סמך מיקום ה'אפטה בפה', לקבוע את האטיולוגיה שלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות