בדיקת מנטו חיובית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/09/2008 | 12:27 | מאת: שרון

שלום, אני אמורה להתחיל לעבוד בביה"ח ולכן התבקשתי לבצע בדיקת מנטו. למיטב ידיעתי חוסנתי בעבר לחשפת (ילידת 1979 ויש לי צלקת בכתף מהחיסון). מה הטעם לבצע בדיקת מנטו לאדם שחוסן? הרי לא ניתן לדעת האם התגובה היא כתוצאה מהחיסון או עקב המצאות חיידק רדום. איך בכל זאת מתקדמים כאשר הבדיקה חיובית אצל מישהו שחוסן בילדות? תודה

שלום שרון, אכן שאלתך ("מה הטעם לבצע בדיקת מנטו לאדם שחוסן?") היא במקומה, וגם לי אין תשובה אינטליגנטית לשאלה זאת. הרבה בריאות אפי

22/09/2008 | 20:36 | מאת: שרון

ובכל זאת כיצד נוקטים כאשר בדיקה חיובית אצל אדם שחוסן בילדות? האם מטפלים? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות