אחרונה להיום...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2008 | 22:12 | מאת: ענבר

ד"ר שאלה אחרונה לי להיום לפחות... לפני חודשיים כפי שכבר ציינתי ביתי חלתה בהרפאנגינה. כך אובחן ע"י רופאת הילדים. במרפאה בקהילה יש 3 רופאי ילדים שבכל פעם נמצא מישהו אחר. אז זה לא היה הרופא שבדק אותה היום. בכל מקרה הרופאה איבחנה הרפאנגינה וקוקסאקי. כששאלתי האם קוקסאקי ענתה בחיוב חד משמעי. אז היו נגעיים בחלל הפה ואחד היה ממש על השפה התחתונה, נראה כאפטה ולא כפצע הרפטי קלאסי (למרות ששתי המחלות הן DD זו של זו, עדיין הרפס נראה כשלפוחיות וזה היה ממש אפטה כיבית לבנה), בכל מקרה הנגע הבודד הזה היה ממוקם על השפה התחתונה לכיוון חלל הפה ולא לכיוון עור הסנטר. (חשוב אולי לציין שיומיים לפני כן היא נתקלה בקרוסלה ובאותו מקום של הנגע הנ"ל היא נחתכה ודיממה). בקיצור - לפתע אני חוששת...אולי אז זה היה התקף הרפטי??????? בערך באותו זמן של ההרפאנגינה שלה היו לי איזה 2-3 אפטות בחלל הפה באזורים של רירית רכה מה שלא מאפיין כלל הרפס, אבל בכל זאת...מפחיד לא?? האם לאור הנתונים הנ"ל יש סיכוי גבוה כי אז זה היה הרפס לבת שלי בכל זאת???? לי בכל אופן לא היתה שום אפיזודה אקוטית שמחשידה להרפס אוראלי. מה דעתך?? (האם חלב עיזים עוזר גם לנגעים הרפטיים?). מודאגת אש!!! ענבר

שלום ענבר, אותי זה היה הרפס ואולי לא: אין בידי נתונים מספיקים כדי לקבוע זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות