תודה וגם...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2008 | 21:33 | מאת: ענבר

ראשית תודה על תשובותיך ד"ר הלפרין, אתה אחד במינו. יש לי כמה שאלות חלקן חדשות וחלקן הבהרות: 1. רשמת בתשובתך הקודמת כי התקף הרפטי ראשוני באדם בוגר הוא תסמני מאוד, האם התכוונת שזה למעשה משהו שאי אפשר לפספסו? 2. אני אינני זוכרת התקף הרפטי בטייפ1 מעולם! גם הוריי אינם זוכרים שהיה לי משהו דמוי נגעים בפה. אני בת יחידה ואמא שלי זה מחשב מהלך. מצד שני אם אכן יש לי בכל זאת IGG חיובי לאור אולי התקף ראשוני לא שגרתי וקטן שהיה בילדותי המוקדמת (או שהיה משהו שאף אחד לא עלה על זה אז שזה הרפס) במידה ומאז לא חוויתי שום דבר שדומה להרפס טייפ 1, האם נוגדני ה - IGG מאותה אפיזודה חד פעמית מספיקים כדי להגן על העובר?? 3. בעוד 10 ימים אני מתכננת לבצע סרולוגיה חוזרת ל - CMV לאור מחלת החום של ביתי ואני הרי מחכה שבועיים תמיד כהמלצתך. אם אכן יש לי נוגדני IGG מפעם איזה מספר צפוי להיות שם? 4. במידה ונדבקתי ל ר א ש ו נ ה מביתי בימים האחרונים האם כדאי לבצע את הבדיקה לטייפ1 בהקדם או שאם אבצע בעוד 10 ימים זה לא ישנה את התמונה מבחינת הידיעה אם זה התקף ראשוני או לא? 5. רופא הילדים של ביתי שהוא רופא מצויין ובכיר. בדק אותה היום. ראה גרון אדום (נראה לו פאריניגיטיס רגיל) יש גם שיעול ונזלת ושלשול. שאלתי אותו לגבי הרפס ואמר שזה מאוד לא מתאים להתקף הרפטי ראשוני מכיוון שבד"כ רואים נגעים בחניכיים ובשפתיים ולא באזור הפארינקס. האם?? (גם החום כבר נעלם בתוך 60 שעות בערך) ואינני רואה נגעים כשאני מסתכלת על הלשון החניכיים והשפתיים לפחות מה שאני מצליחה לראות הכל נקי. איך נראה התקף ראשוני בילד בן שנה ושבע?? (עובדה שאם אני באמת חיובית IGG וזכרוני אינו מטעני אז מסתבר שגם לי היה התקף אחד שאף אחד לא התייחס אליו כהרפס...למרות שכשאני הייתי ילדה זה היה בשנות ה - 70 ואין לי מושג מה ידעו אז). תודה תודה. אשמח להארותיך והערותיך. מודאגת לאללה. ענבר.

22/09/2008 | 05:56 | מאת: ד"ר אפי

שלום ענבר, 1. כן. 2. ה- IgG שלך לא מגינים על העובר: הם מגינים עלייך (ודרכך בעקיפין גם על העובר). 3. אין ביכולתי לצפות את תוצאת בדיקת הנוגדנים שלך כנגד CMV. 4. אני ממליץ לבצע בדיקת נוגדני- גם להרפס- כשבועיים לאחר ההדבקה האפשרית. 5. קשה לי גם להגיב על השאלה האם בתך חולה בהרפס ראשוני או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות