ועוד...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2008 | 13:45 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שאלה נוספת לי: מוזר לי מאוד שנאמר לי שביתי חולה כרגע במחלה ויראלית כלשהיא ויחד עם זאת הושחל המינוח אנטרובקטריהבגלל האודם בלוע, השלשול והעכירות באוזן. כשהיינו במוקד בפעם הראשונה במחלה הזו (היינו פעמיים) ניתנה אנטיביוטיקה לאור בלט עור התוף עכירות ואודם. אחרי יומיים של מלחמות עולם בנוגע למתן הסירופ שהיא ירקה ובשום פנים ואופן לא הצלחנו לתת לה (ושנינו לא פראיירים בכלל) הגענו שוב למוקד ששם נקבע ויראלי וכי אין טעם לתת אנטיביוטיקה כלל. היום אצל רופא הילדים בקהילה (הרופא שלה) מסרתי את כל המידע והוא אמר שאם התחלנו באנטביוטיקה אז כדאי לסיים לפחות 5 ימים.אחרי שהבהרתי שאין מצב שהיא תסכים אז הרופא אמר שנעזוב את זה וניתן לזה להחלים ספונטנית. אז האם ויראלי או בקטריאלי?? הרי גם קוקסאקי וירוס נחשב אנטרו והוא לא בקטריה....ונדמה לי שגם אז אמרו אנטרוקטריה... והוא הרי וירוס...אז האם זה מינוח שמשתמשים בו גם לוירוסים של מע' העיכול? בנוסף, חשבתי לי לרגע שהאם ייתכן חס וחלילה וחס וחלילה שבגלל שלפני חודשיים ניתן חלב עיזים לא מפוסטר בכמה שפריצים לאור ההרפאנגינה שהיתה שמתפתחת ברוצלוזיס?? (ככל שידוע לי ברוצלה אינה מתאפיינת בגרון אדום נזלת ושיעול אלא בתסמינים קצת יותר דרמטיים). האם תוכל להאיר את עיניי בתסמיני המחלה כפי שאתה מכיר אותם? האם נראה לך הגיוני לאור מה שסיפרתי. ראוי לציין כי אותה עז חוסנה כנגד ברוצלה לפי הפרוטוקולים הויטרינאריים. וידועה כמחוסנת לפי הפיקוח הויטרינארי של עמק חפר (שם חוסנה העז). אנא תשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1. הכוונה של הרופא היא כנראה לקבוצת נגיפים המכונה ENTEROVIRUSES הגורמים למחלות שונות ושעליהם נמנים נגיפים שונים כגון 'אקו', 'קוקסאקי' ואחרים. 2. ההסתמנות שתארת איננה אופיינית לברוצלוזיס. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות