בדיקות משטח גרון וצואה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/09/2008 | 14:44 | מאת: אבי

שאלה לי.. האם כשהרופא מבקש בדיקות אלה אפשר לציין דברים מסויימים שיבדקו במיוחד? אני בקופ"ח כללית ורשמו לי את שתי הבדיקות, יצא ללא בעיות. האם בודקים בהם רשימת טפילים ספציפיים או "באופן כללי"? האם ניתן לדעת מה רשימת הטפילים שבדקו? האם ניתן לבקש לבדוק רשימה רחבה יותר? ואיך יודעים מה להוסיף? בתודה

שלום אבי, 1. ב'בדיקת צואה לטפילים' מחפש/ת עובד/ת המעבדה כל עדות (ביצים, סגמנטים של תולעים, תולעים שלמות וכד') לנוכחות של כל טפיל שהוא/היא מסוגל/ת לראות בצואה. 2. בתרבית גרון שגרתית נדרש/ת עובד/ת המעבדה לדווח בד"כ רק על נוכחות חיידק בשם סטרפטוקוקוס מקבוצה A. אם הרופא מעוניין לחפש חיידק אחר עליו לציין זאת באופן מפורש ע"ג טופס הבקשה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות