פרוטאס???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/09/2008 | 21:37 | מאת: יפעת

שלום, אני מנסה לעזור למכרה ביוון (שם אני מתגוררת). ביתה של המכרה שלי חלתה בזיהום שנקרא "פרוטאס", של חיידק שהגיע לראשה לאחר ניתוח באוזן ומתקדם לעבר המוח - כך היא מספרת. כיום אמרו לה הרופאים ביוון שביתה חייבת לעבור ניתוח בדחיפות אולם אין אפשרות לעבור ניתוח כזה ביוון. היא סיפרה לי שהבת שלה בבי"ח לאחר שהחיידק גרם לשיתוק חלקי בפרצופה, ומצבה הולך ומתדרדר. אני מתנצלת מראש אם שגיתי בפרטים/במונחים כיוון שקיבלתי מידע חלקי בלבד בשפה יוונית רפואית שאינני מתמצאת בה האם ידוע לך על מה מדובר? האם אוכל להפנות אותה למישהו באירופה/ישראל? תודה מראש, יפעת

שלום יפעת, אינני מכיר זיהום בשם 'פרוטאס', אבל קיים חיידק בשם PROTEUS שאולי הוא הגורם לזיהום של הבת של המכרה שלך. אם את רוצה להתייעץ עם מישהו בארץ כדאי שתקבלי ממנה פרטים יותר מדויקים (אני בטוח שהיא יכולה לקבל סיכום ביניים באנגלית מבית החולים בו היא מאושפזת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות