cmv - הדבקה בהריון?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/09/2008 | 14:21 | מאת: גלית

כיום אני בשבוע 23 להריון. בשבוע 8 נבדק שלילי -cmv = igg-71,igm בשבוע 22 בדקתי שוב : גבולי -igg-113,igm נערך avidity igg= גדול מ45% igm=additional assay=negative . 1.מדוע igm היה גבולי? האם היתה הדבקה חדשה בין הבדיקות? לפני הבדיקה הראשונה היה לי חום והתקררות..[שבועיים לפני..] 2.מדוע עלו ערכי igg ? בהנחה שנבדק באותה מעבדה.. סקירות מערכות תקינות. מה משמעות השינוי בין הבדיקות..

שלום גלית, למה ה- IgM היה גבולי אינני יודע, אך אחד הההסברים האפשרים לכך (וגם לעליה בערכי ה- IgG) הוא שהיה בתקופה שבין שתי הבדיקות "שפעול" (רה-אקטיבציה) של הנגיף או הדבקה משנית. אפשרות נוספת היא שמדובר ב"ואריאציות" שגרתיות בין בדיקות שנעשות במועדים שונים. המלצתי- לחזור על הבדיקות. הרבה בריאות אפי

21/09/2008 | 16:30 | מאת: גלית

אם היתה ראקטיבציה..מה ההשלכות ,נזקים..בשבועות אלה?

21/09/2008 | 16:31 | מאת: גלית

ומה ניתן לעשות..?

שלום גלית, ניתן לחזור על הבדיקות, ואם הבדיקות החוזרות תומכות בזיהום ב- CMV שאירע במהלך ההריון- ניתן לשקול טיפול (שנחשב כנסיוני עדיין) בנוגדנים כנגד הנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות