חיסון לאיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/02/2002 | 15:30 | מאת: ערן

מדוע לא ניתן ליצור חיסון לאיידס או כל מחלה אחרת. אם מצליחים לזהות את הנגיף ולהכניס נגיף מומת לגוף .הגוף לא יכול לחסן את עצמו כתוצאה מכך ? אשמח לשתובה מפורטת בנושא . תודה וסוף שבוע נעים.

שלום ערן, ניתן בהחלט לייצר חיסון נגד נגיף ה-HIV הגורם לאיידס, וברגע זה ממש עובדים אלפי בני אדם ברחבי העולם על פיתוח תכשיר(ים) כאלו שיהיו גם יעיל(ים), גם בטוחים, וגם שווים לכל נפש (להזכירך- רוב הנדבקים בנגיף זה חיים בארצות העולם השלישי). נאחל להם הצלחה. הרבה בריאות אפי

28/02/2002 | 19:55 | מאת: מיטכונדריה

לפי מה שידוע לי,קצת שינוי ה חומר הגנטי של הוירוס הוא מאוד מהיר,זאת אומרת שבכל מחזור הכפלה שלו הוירוס בעצם משנה את עצמו,ואת המעטפת שלו,לכן ברגע שמזריקים נגיף ממות לדם,הגוף מיתכסן נגד הנגיף שהוזרק,אבל הוירס בנתיים עבר שינוי,והוא כבר מציד חלבונים שונים במעטפת זהמה שידוע לי מיטכונדריה

03/03/2002 | 15:26 | מאת: ערן

האם מיטכונדריה צודקת ? אשמח לקבל יותר פירוט כמו שאתה יודע לתת . האם זה נכון לכל וירוס ? האם חיסון כזה לדעתך יהיה מחומר סינתטי או מדם שהוציאו את החומרים המתאימים ? תודה מראש ?

שלום ערן, עקרונית, כל נגיף (או חיידק) שקצב ההשתכפלות (ההתרבות) שלו מהיר, יכול לעבור שינויים גנטיים (מוטציות) בתנאים של "לחץ סביבתי"- למשל כזה הנגרם ע"י שימוש בתרופות שנועדו להרוג נגיף (או חיידק) זה (נגיף השפעת, דרך אגב, "מצטיין" במיוחד ביכולתו זו). יחד עם זאת, לנגיפים (וחיידקים) אלו, לרבות נגיף ה- HIV, יש חלבונים מסוימים ההכרחיים לתיפקודם (למשל לצורך הצמדותם וחדירתם לתאי המאכסן). לכן, אפשר לבנות חיסון שיינטרל חלבונים אלו- וזה הרעיון עליו עובדים המדענים שמפתחים חיסון גם נגד נגיף ה- HIV. קרוב לוודאי שחיסון כזה יבנה מחומר גנטי "רקומביננטי" (דהיינו בניה מחדש במעבדה) ולא יתבסס על נגיף חי או מוחלש שהוצא מגופו של חולה (כמו שהיה נהוג בעבר- למשל בפיתוח החיסון נגד שפעת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות