מחלת הנשיקה וכאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/09/2008 | 10:35 | מאת: דוד

שלום רב, לפני מס' שנים אובחנה אצלי מחלת הנשיקה (Infectuos Mono Nucleosis), לאחר כחודש וחצי של חום ללא כל תגובה לטיפול תרופתי מגוון. כמו כן אני סובל מבקע בדיסק שבין חוליות L4 ו- L5 בגב התחתון. בחודשים האחרונים, מדי כחודשיים (בערך), יש לי התפרצויות של כאבי תופת באזור הבקע בגב התחתון עם הקרנות לרגל ימין עד למתחת לברך בצד החיצוני של הרגל. יש לציין כי אני סובל מעודף משקל באזור הבטן, ואני מודע לכך שזה מאוד משפיע, אולם רוב הזמן אני לא סובל מהגב והכל תקין. לפני מס' ימים התחלתי להרגיש מעט סחרחורות ותחושת ניתוק מסוים מהסביבה, כאילו אני "מרחף" מבחינה תודעתית, וחשבתי לעצמי שאני כנראה מפתח איזושהיא מחלה (כי ככה אני מרגיש בד"כ לפני שאני מתחיל איזה התקררות או שפעת). ויומיים למחרת, קיבלתי את ההתקפה הנוכחית של הכאבים בגב התחתון. בעבר הרופאה שאיבחנה לי את מחלת הנשיקה, אמרה לי שזה יהיה אצלי לתמיד אבל במצב רדום, ומדי פעם זה יתפרץ ואני אסבול מכאבי מפרקים בעיקר. השאלה שלי היא האם ייתכן שההתקפות האחרונות בגב התחתון קשורות בוירוס הזה ולאו דוקא בהשמנה בלבד? אם כן, האם ישנן שיטות טיפול נוספות, חוץ מטיפול תרופתי (Etopan 600mg) שלא עוזר בכלל? וכמובן חוץ מהברור מאליו - הורדת הבטן! בתודה מראש, דוד

14/09/2008 | 17:10 | מאת: ד"ר אפי

שלום דוד, "מחלת הנשיקה" - ראשונית או חוזרת, איננה מתאפיינת בכאבי גב תחתון, ואני הייתי מחפש סיבה אחרת לתלונותיך בעזרת רופא/ה אורטופד/ית או ראומטולוג/ית. הרבה בריאות אפי

15/09/2008 | 09:56 | מאת: דוד

לד"ר אפי תודה רבה! בברכה, דוד

מנהל פורום מחלות זיהומיות