דלקת סעיף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/09/2008 | 16:46 | מאת: אהרון

אבי המבוגר אושפז עקב סיבוכים של דלקת סעיף שכללו התפשטות לצפק ולדם. שאלותיי הן שתים: 1. האם יתכן התפשטות של דלקת הסעיף לצפק ולדם גם מבלי נקב במעי? 2. צילום סיטי שנערך ללא חומר ניגוד ורידי לא הראה נקב או אויר חופשי אלא נוזל מינימלי בחלל הבטן. הצילום נערך כיום וחצי אחרי האירוע ואחרי כמובן תחילת הטיפול האנטיביוטי. האם יתכן שהיה נקב במעי שנסגר בינתיים ןכן שהיה אויר חופשי אך מפאת הזמן שחלף הוא כבר לא היה או לא הודגם?

שלום אהרון, חיידקים שמקורם בסעיף מודלק (DIVERTICULITIS) יכולים לעבור לדם ולצפק גם בלי התנקבות של המעי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות