אמאל"ה..

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2008 | 15:09 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב. אתמול בערב חברה ביקשה להביא את בנה כדי שאמשש בליטה באזור התירואיד שלו. הם הגיעו בערב לבית שלי, עמדנו בחוץ כי הם מיהרו. הילדון בן 15. מיששתי את אזור הבלוטה (רופאת שיניים להזכירך) ובאמת היה שם משהו מובילי, ספק בלוטת לימפה ספק ציסטה. בכל מקרה הם עשו היום אולטראסאונד ונאמר להם כי זו בלוטת לימפה. הרופאה שם שאלה האם חלה במחלת הנשיקה או בזיהום אחר לאחרונה. אני שאלתי את אותה השאלה אתמול ונעניתי בשלילה. חשוב לציין שאני בשבוע 24 להריון, נגעתי בילד פעמיים בלבד בצוואר כדי למשש את אזור התירואיד וזהו. לא חיבקתי ולא נישקתי לא אותו ולא את אמו. הם הלכו ואני נכנסתי הביתה. נכנסתי להתקלח והמשכתי את הערב. אינני זוכרת אם שמתי יד בפה או בעין או לא זוכרת איפה למרות שמתאים לי להיכנס הביתה וישר לטוס למקלחת... פתאום התחלתי לחשוש: מה אם באמת היה לו איזה CMV לאחרונה? הבלוטה שם כבר חודש וחצי. אחותו הרגישה גם לא טוב במיוחד לפני חודשיים וחצי (חיילת) והצעתי לבצע בדיקה למונונוקלאוזיס והיא לא עשתה זאת. כך שייתכן שנדבק בסה"כ באחד משני הוירוסים. האם סביר שאדבק מהבדיקה הידנית הקצרה אתמול???? מודאגת. ענבר.

שלום ענבר, 1. בלוטת לימפה מוגדלת, יחידה ומובילית, בצוואר במשך חודש וחצי, ללא תלונות או סימנים נוספים, אינה מהווה סימן אופייני לזיהום חריף ב- CMV. 2. בלי קשר לכך, סיכויי ההדבקה שלך ב- CMV תלויים כנראה יותר במידת חשיפתך ל'תרסיס' (כמו זה שנפלט במהלך שיעול או עיטוש) של חולה, מאשר במשך הזמן שבו מיששת את הבלוטה בצווארו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות