טוקסופלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/08/2008 | 00:43 | מאת: נעמה

שבוע 20.מאז שגיליתי שאיני מחוסנת לטוקסופלסמה אני חוששת מאוד ואף נבדקתי פעמיים.. אין לי חתול ואוכלת רק בשר עוף ..האם אפשר להדבק בקלות למשל מנגיעה בפירות וירקות בסופר ומגע בפה? מדריכה על צואת חתול ונגיעה בנעל בבית?נגיעה באדמה בעציץ.. איזה כמות מדבקת והאם אני מגזימה בחשש?האם להבדק שוב בהמשך..?

שלום נעמה, הדבקה בטפיל הטוקסופלזמה במהלך מגע אקראי כגון נגיעה בפרי או דריכה על צואת חתולים (כמו שתארת בשאלתך) היא מ א ד לא סבירה. הקפדה על רחיצת ידיים לפני טיפול במזון או אכילה, שטיפת ירקות לפני צריכתם, והקפדה על רכישת מוצרי מזון ממקורות שנמצאים בפיקוח עשויים לצמצם את ההדבקה. הרבה בריאות אפי

25/08/2008 | 11:43 | מאת: נעמה

האם לשוב ןלהבדק בהריון ?גם בלי חשד ברור...

מנהל פורום מחלות זיהומיות