סיכוי להדבקה במחלות זהומיות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/08/2008 | 14:22 | מאת: אירנה

דוקטור, שלום רב שבוע שעבר אחרי שעשיתי בדיקות דם בקופת חולים שלי התחלתי לחשוב האם יש סיוכי להדבק במחלות זהומיות (איידס למשל) בבדיקת דם בקופת חולים אם כל הכלים חד פעמיים כמובן אך האחות לא שטפה ידיים ולא לבשה כפפות אחרי נבדק קודם. הכוונה רק דרך טיפות דם על המשטח עליו שמים את היד או ידיים של האחות בהנחה שנכנסים מיד אחרי נבדק שהיה חולה. מקווה ששאלתי מספיק מובנת תודה אירנה

שלום אירנה, שאלתך מובנת, ולפי מיטב התרשמותי סיכויי ההדבקה בנגיף האיידס במהלך לקיחת דם בקופת חולים הם נמוכים ביותר / כמעט אפסיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות