האם...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/08/2008 | 22:35 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב שוב. אני בשבוע 23 להריוני השני. התקפי ההרפס מגיעים כרגיל מפעם לפעם בתדירות פחותה אך לא בהרבה. רציתי לשאול שאלה קצת מוזרה אבל בכל זאת. במידה ואני מקיימת יחסים ותוך כדי אני חשה בכאב בכניסה לנרתיק (כמו שקרה לי אתמול) ואין לי מושג אם זה הרפס או לא, מה גם שזה כאב שלא החל מייד עם תחילת קיום היחסים אלא אחרי מספר דקות. היתה רגישות בעיקר בצד אחד אך מועטה גם בצד השני. באמת שאינני יודעת אם זה הרפס או לא כי אם לא הייתי מקיימת יחסים לא הייתי מרגישה כלום. השאלה: האם לאור קיום היחסים יש מצב שהנגיף נכנס פנימה עמוק יותר ואף נכנס דרך הצוואר לחלל הרחם? (צוואר הרחם סגור זה ברור אבל ידוע שזרעים יכולים להיכנס ואין לי מושג אם בהריון זה גם ככה) האם יש מצב לזיהום של מי השפיר או העובר ככה?? אף פעם לא חשבתי על זה... מצד שני אני מניחה שאם היה חשש היו מתריעים לא לקיים יחסים כלל כל ההריון... בקיצור - עזרתך. ענבר

שלום ענבר, אינני מכיר מחקר שבדק את הנושא, כך שגם לי אין תשובה מוסמכת לשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות