מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/08/2008 | 12:18 | מאת: שירלי

ד"ר הלפרין שלום, בבדיקת דם שערכתי התקבלו התוצאות הבאות: EBV VCA_IgG positive 148 U/ml טווחים: POSITIVE: >=20 NEGATIVE: 0-20 EBV VCA IgM Borderline 24 U/ml טווחים: POSITIVE: >=40 BORDERLINE: 20-40 NEGATIVE: 0-20 הבנתי שכנראה נדבקתי במחלת הנשיקה... האם אני כבר בדרך החוצה? האם התוצאות האלה יכולות להסביר חום נמוך (עד 37.3) במהלך החודשיים האחרונים וירידה בהמוגלובין של 0.8g/dl תוך חודש וחצי? תודה מראש

שלום שירלי, תוצאות הבדיקות שצרפת מעלות חשד שנדבקת לאחרונה בנגיף ה- EBV (שגורם, בין השאר ל"מחלת הנשיקה"), והן יכולות להסביר את הסימפטומים ואת ירידת ההמוגלובין שתארת, אבל האם באמת מדובר במחלה זו (או אולי בבעיה אחרת), והאם את "בדרך החוצה" ממנה (או לא)- אני חושש שאין ביכולתי לאשר או לשלול בוודאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות