טוקסופלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/08/2008 | 17:59 | מאת: מיכל

ד"ר שלום רב, אני בשבוע 12 להריון,בבדיקת טוקסופלסמה שנערכה לי לפני כשבועיים עלה הממצא הבא TOXOPLASMA COMPET Ab - negative מהי המשמעות של תוצאה זו? האם התוצאה לא אמורה להתחלק לIGG ול-igm ואם נדבקתי מספר ימים לפני הבדיקה מתי אוכל להיבדק שוב על מנת שאבטיח כי העובר לא נפגע. (יש לי כלבה בבית שאוכלת צואה של חתולים בגינה ועד שנחשפתי לקיומה של המחלה הזו לא הקפדתי על היגיינה מקסימלית)האם יש סיבה לחשוש? בכבוד רב מיכל

כנ"ל

19/08/2008 | 17:15 | מאת: שירה

שלום רב הנני בת 32 בשבוע 24 להריון נשרטתי ע"י חתול רחוב ברגלי. אינני מחוסנת בטוסופלסמה( לאחר שתוצאות הבדיקה שעשיתי עוד לפני ההריון ובשבועות האחרונים הראו תוצאה שלילית). כמה זמן הדגירה של החיידק? האם יש תרופה למניעה? מתי יש לבצע בדיקה נוספת? האם אני צריכה טטנוס ואם אפשר לקבל את זה בהריון? אודה לך אם תוכל לחזור אליי במהרה בתודה מראש שירה דגני

שלום שירה, 1. שריטה של חתול א י נ נ ה נחשבת כדרך סבירה להדבקה בטפיל הטוקסופלאזמה. 2. אם לא חוסנת כנגד טטנוס במהלך 10 השנים האחרונות מומלץ לך להתחסן בהקדם, גם כשאת בהריון. 3. כדי לנסות מנוע זיהום מקומי ("שושנה") מומלץ לשטוף את אזור השריטה המים ובסבון. הרבה בריאות אפי

16/04/2009 | 23:27 | מאת: רונית

האם ניתן להידבק מטוקסופלסמה כאשר נפגשים עם אדם שהוא בעל חתול שיתכן וחתולו חולה בטוקסופלסמה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות