טוקסופלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/08/2008 | 17:59 | מאת: מיכל

ד"ר שלום רב, אני בשבוע 12 להריון,בבדיקת טוקסופלסמה שנערכה לי לפני כשבועיים עלה הממצא הבא TOXOPLASMA COMPET Ab - negative מהי המשמעות של תוצאה זו? האם התוצאה לא אמורה להתחלק לIGG ול-igm ואם נדבקתי מספר ימים לפני הבדיקה מתי אוכל להיבדק שוב על מנת שאבטיח כי העובר לא נפגע. (יש לי כלבה בבית שאוכלת צואה של חתולים בגינה ועד שנחשפתי לקיומה של המחלה הזו לא הקפדתי על היגיינה מקסימלית)האם יש סיבה לחשוש? בכבוד רב מיכל

שלום מיכל, אינני יודע מה "אמורה" להיות הבדיקה, אך התוצאה של זו שצרפת אינה תומכת בזיהום, בעבר או בהווה, בטוקסופלאזמה. הבדיקה (מסוג IgM) אמורה להיות חיובית כשבוע-שבועיים לאחר תחילת התחלואה החריפה בטפיל, ותחלואה זו יכולה לקרות עד כ- 3 שבועות ממועד ההדבקה- כך שאם את חוששת שאולי נדבקת במועד מסוים, אפשר לבצע את הבדיקה כחודש ימים לאחר מכן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות