שלום לך ד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/08/2008 | 12:33 | מאת: אני

אני בהריון, שבוע 36, ללא נוגדנים לcmv . הייתי מאד לחוצה מכך במהלך ההריון וגם כתבתי לך מס' שאלות בפורום לגבי כך. הלחץ שלי נרגע כמובן ככל שהתקדם ההריון והכל היה בסדר, תודה לאל. אך עכשיו נכנסתי ללחץ חדש בעקבות מקרה, אני אפרט לך אותו, אני יודעת שהוא עשוי להישמע מעט היפוכונדרי אבל ממש ממש חשוב לי לקבל ממך תשובה. היו אצלנו חברים עם תינוק בן חצי שנה שעשה את צרכיו בחיתול אמו שטפה אותו באמבטיה או בכיור שלנו ונגבה אותו עם מגבת שלנו, על המגבת נשאר ליכלוך של צרכיו שאותו היא שמה בסל הכביסה שלי. אחרי שהלכו הוצאתי את המגבת וזרקתי לפח ושטפתי את האמבטיה והכיור עם מים וסבון (לא חומר חיטוי) וכמובן גם את הידיים שלי. האם אני יכולה להידבק במידה והתינוק היה חולה בcmv אני יודעת כי לא ניתן לדעת הרבה פעמים מי חולה. האם מספיק רק לכבס את הכביסה שהמגבת המלוכלכת בצואה שלו הייתה עמה או שכדאי לכבסה כמה פעמים? שוב מתנצלת על ההיסטריה אבל אני באמת צריכה לדעת. תודה רבה מראש

שלום אני, 1. לאור פעולותייך נראה שסיכויי ההדבקה שלך הם נמוכים (גם אם לילד יש CMV). 2. את הכביסה מספיק לכבס פעם אחת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות