מידת התאמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/08/2008 | 11:23 | מאת: אלמוג

בוקר טוב, במסגרת עבודתי כמטפלת בנוער בסיכון התעוררה השאלה : מהי מידת המיתאם ( אם בכלל ) בין שימוש בסמים קלים ומחלת הנשיקה. כלומר האם האחד יכול להוות גורם לשני. השאלה מתייחסת לבחור בן 20. מעשן הרבה מאוד נרגילה על בסיס יום יומי, ועישון חשיש / גראס בסופי שבוע. תודה מראש אלמוג

שלום אלמוג, אני לא מכיר קשר נסיבתי בין השניים (אך כמובן שאם אנשים מעשנים אותה סיגריה או נרגילה ומעבירים את הפיה שלה- הנגועה ברוק- מאחד לשני, ואם אחד מהם לוקה במחלה- כמו מחלת הנשיקה- המועברת דרך רוק, יכולים גם חבריו להידבק ממנו במחלה זאת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות