שאלה נוספת חום ממושך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/08/2008 | 10:56 | מאת: דני

שלום רב הנני סובל מזה 8 ימים מחום של 38-39, הרופא קבע כי מדובר בזיהום ויראלי שאלתי הראשונה: האם יתכן וירוס שהוא אינו EBV/CMV שגורם לחום ממושך כ"כ? שאלתי השנייה: במיון בביה"ח נאמר לי שמדובר במחלת הנשיקה בבדיקת דם שערכתי בקופ"ח לפני כן נמצא EBV EBNA Ab IgG 163.9 (Pos:>22) AU/mL , במיון הרופא אמר לי שיש צורך לבדוק EBV IgM ולא IgG על מנת לאשר זאת מהו פשר העניין? אני ממש אובד עצות משום שאינני יודע ממה אני סובל אשמח לתשובתך המהירה בתודה מראש דני

שלום דני, ייתכן שמדובר בנגיפים אחרים (וייתכן גם שמדובר בבעיה שאיננה נגיפית ,או בבעיה שאיננה זיהומית), אבל כיוון שזיהום ב- CMV או ב- EBV (שאותו רבים מכנים בשם "מחלת הנשיקה") הוא שכיח וסביר, כדאי קודם כל לשלול זיהום כזה (ע"י בדיקת דם הקרויה 'סרולוגיה' שבה נבדקים נוגדנים מסוג IgM לנגיפים אלו) לפני שרצים לבדיקות אחרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות