שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/08/2008 | 09:50 | מאת: לי

האם מנטו 10 מ"מ זה חיובי או גבולי? אם זה חיובי האם כדאי לקחת טיפול מונע? האם בדיקה חוזרת לאחר שלוש שנים עלולה להגביר סיכוי להתפתחות המחלה? אודה לתשובה

14/08/2008 | 22:57 | מאת: רונית

היי לי, אמנם אינני רופאה אבל לצערי יודעת לא מעט על המחלה..1 ס"מ זה גבולי..באם את לא נמצאת בסביבה בעלת סיכון,ההסתברות שתצטרכי לקחת טיפול מונע נמוכה למיטב ידיעתי -זאת בהנחה כמובן שצילום הריאות שלך הינו תקין...כמו כן יכול להיות שקיבלת חיסון בילדותך ועל כן התשובה היא כזו. בדיקת מנטו אינה מגבירה את הסיכון לחלות במחלה לפחות עד כמה שידוע לי:)

שלום לי, 1.הכרזתה של בדיקת מנטו כ"חיובית" תלויה בגודל הסיכון של הנבדק להידבק בחיידק השחפת ולחלות כתוצאה מכך: אצל רוב האנשים (שלהם אין גורמי סיכון) נחשבת הבדיקה כחיובית רק אם קוטרה הוא 15 מ"מ או יותר. 2. בדיקת המנטו לא מגדילה את הסיכון לחלות בשחפת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות