parvo B19 בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2008 | 11:23 | מאת: רונית

שלום, לפני כשבועיים הייתה לבתי פריחה שאובחנה ככל הנראה כ- parvo B19 נשלחתי לעשות בדיקות דם ונמצא חיובי גם ה- LgM וגם- LgG אני בשבוע 20 כרגע ורופא הנשים שלי טוען שצריך רק מעקב אולטרסאונד לבדוק בצקות וגם אם מגלים שהעובר נידבק אין כיום טיפול. ושלח אותי רק בעוד כ4 שבועות לאולטרסאונד מכוון (מורחב) ממה שקראתי ולמדתי מהאינטרנט מעקב האולטרסאונד הוא לזרימת הדם ולא בצקות!? האם כדאי לפנות לממומחה אולטראסאונד? האם נכון שגם אם מגלים שהעובר חולה ויש בעיה בייצור כדוריות דם אדומות, אין טיפול? אודה להמלצתכם עם מי ניתן להתייעץ! קיבלתי הפנייה למומחה למחלות זיהומיות, האם יש מומחה למחלות זיהומיות בהריון? תודה רבה, רונית

שלום רונית, ראשית את יכולה להתייעץ בנושא גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. לעצם שאלותיך: 1. US הוא כלי אבחנה יעיל לצורך בדיקת סיבוכי הזיהום הנ"ל בעובר. 2. כל יועץ/ת (בעל/ת נסיון) במחלות זיהומיות יודע/ת לייעץ גם לנשים הרות, ואני מציע לך לפנות לזה/זאת שבבית החולים שבו את מועמדת ללדת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות