שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2008 | 22:54 | מאת: מיקה

האם אפשר להדבק באיידס או בצהבת B או במחלות מין אחרות כאשר משתמשים במטמר וגינלי או במרחיב נרתיקי רב פעמי משומש? הבנתי שנגיף האיידס לא פעיל אחרי מספר דקות, מה לגבי נגיפים אחרים כמו צהבת?

שלום מיקה, הנגיפים הנ"ל יכולים לחיות למעלה מ"מספר דקות" מחוץ לגוף האדם, ותיאורטית הדבקה דרך מכשירים רפואים (שמוכנסים לנרתיק של אשה בריאה בסמיכות לשימוש בהם אצל אשה חולה מבלי לבצע חיטוי בין השתיים) היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות