מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2008 | 23:23 | מאת: טלי

שלום רב. לפני כחודש חליתי במחלת הנשיקה (EVB ), מחלה שהתבטאה בעיקר במוגלה חזקה בגרון , חום, ועייפות די קשה . לאחר שלושה שבועות המצב השתפר, וחזרתי לעבודה . שבועיים נוספים הרגשתי בסדר, הרבה יותר טוב, אבל עכשיו יש לי יומים של עייפות חזקה, וחוסר אנרגיה. האם יכול להיות שאני ארגיש ככה עדיין , למרות שהרגשתי שקצת חזרתי לעצמי? היום עשיתי בדיקות דם , ולכן אני אדע בעוד כמה ימים מה המצב. איך ניתן לדעת אם המחלה עברה? יש דרך לבדוק אם הוירוס עדיין פעיל? הרופא שלי כנראה לא כ"כ מבין במחלה הזו, ולכן לא ידע להגיד לי אם זה עדיין מדבק, ואיך אני אדע אם זה עבר לי. מה ניתן לעשות עם העייפות? אודה על עזרתך , זה יעזור לי מאוד.

שלום טלי, לי אין פתרונות לעייפות (נסי לפנות בנושא לרופא/ה פנימאי/ת), אך בקשר לנגיף- ניתן לבצע בדיקות (כגון PCR) כדי לראות אם הוא נמצא עדיין בנוזלי הגוף (למשל ברוק) ולענות על השאלה האם את עדיין מדבקת, אבל בדיקה כזאת איננה מקובלת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות