TORCH

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2008 | 22:09 | מאת: זואי

שלום, אני בשבוע 36 להריוני עם מיעוט מי שפיר של 70. הירידה החלה באופן הדרגתי משבוע 30 בו נמדד 150. במקביל שמתי לב להאטה בקצב גדילת העובר, מאחוזון 55% וכיום אחוזון 35%. הפנו אותי בין היתר לבדיקות TOXOPLASMA וCMV שיצאו תקינות. קראת שיש גם בדיקת TORCH , אך לא הפנו אותי אלייה. מה שעתך? ומהי הבדיקה הזו? מדוע לא הופניתי אליה? תודה מראש.

שלום זואי, TORCH הם ראשי תיבות של מספר זיהומים העשויים- אם הם מתרחשים אצל האם ההרה, לגרום לנזק לעובר: TOXOPLASMA, RUBELLA, CMV, HERPES (דרך אגב, RUBELLA זה אדמת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות