חשד לשעלת לילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2008 | 13:21 | מאת: אתי

שלום, ביתי בת שנתיים וחודשיים ובעקבות שיעול מציק הרופא שלח אותנו לבדיקת שעלת ואנטיביוטיקה. אציין שהוא בדק את הריאות ולא מצא כלום. הילדה שלי מחוסנת בפני השעלת לפי תוכנית טיפת חלב. 1. איך יכול להיות חשד לשעלת אם היא מחוסנת 2. מה זה אומר ? מה זה שעלת? קראתי דברים מאוד מפחידים 3. יש לי תינוק בן 5 חודשים שעדיין לא השלים את החיסונים - מה זה אומר לגביו ? מה אני עושה ? תודה

שלום אתי, 1. 'חשד לשעלת' איננו 'אבחנה של שעלת', ובכל מקרה חיסונים אינם תמיד יעילים ב- 100% במניעת מחלות. 2. אני ממליץ לאשש את האבחנה אצל בתך (בעזרת תרבית או בדיקה סרולוגית), וכמובן לטפל בה במידת הצורך, לפני שמתחילים "לפחוד" בנוגע לילדים אחרים הסובבים אותה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות