שלשולים חוזרים כתוצאה מקלוסטרידיום דפיצילה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2008 | 12:30 | מאת: בת מודאגת

דר' הלפרין שלום, האם קיימות התוויות נגד לשימוש באנטיביוטיקה RIFAMPICIN בהתפרצות שלישית של הקלוסטרידיום? האם נדרש לכך אישור מיוחד? בהתפרצות הראשונה :טיפול לא יעיל בפלאג'יל שהוחלף לוונקומיצין למשך 12 יום. בהתפרצות השניה: טיפול למשך שבועיים בונקומיצין בלבד עד לנוכחות גבולית של טוקסינים בצואה. לציין כי שלושת ההתפרצויות (וגם ההדבקה) התרחשו במהלך שלושת החודשים האחרונים וכי תרבית הצואה לא הייתה שלילית לטוקסינים בשום שלב. לטענת הרופאה המטפלת, אפשרות הטיפול היחידה היא שילוב של פלאג'יל וונקו שעל פי ניסיון העבר לא הביאו להשמדת החיידק... למה משמש התכשיר Cholestyramine? אם עומדות בפנינו אפשרויות נוספות? האם יתכן כי כדורים להורדת חומציות מערכת העיכול כגון אומפרדקס, לוסק ולנטון סייעו לחזרת הקלוסטרידיום שוב ושוב? תודה מראש

שלום בת מודאגת, 1. ניתן להשתמש בריפמפיצין (רק בשילוב עם תרופות נוספות) כטיפול בהתקף של CDAD (שלשול הקשור בחיידק הקלוסטרידיום), אך אינני בקיא בנהלי הקופה בה חברה אמך בנוגע לצורך באישור לשימוש בתכשיר זה. 2. CHOLESTYRAMINE מאפשר 'ספיחה' של הרעלן שמפריש החיידק, אך חשוב להשתמש בו בזמנים נפרדים מאלו שבהם לוקח החולה את האנטביוטיקות שלו כדי למנוע גם את 'ספיחתם' לתכשיר זה. 3. הכדורים להורדת חומציות הקיבה (והתרסריון) לא אמורים להשפיע על החיידק שנמצא במעי הגס. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות