הריון שבוע 27

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/08/2008 | 01:48 | מאת: מיכל

היי הריון שני שבוע 27, מעולם לא עשיתי בדיקות למחלת הנשיקה או ל-CMV. מעולם עד כמה שידוע לי גם לא חליתי בזה, אולי שהייתי ילדה אך אין לי מושג, אני בת 32. במהלך ההריון הזה הייתי חולה פעמיים בשפעת, פעם ראשונה בשבוע 10, למשך שבוע בערך אולי 10 ימים, ללא חום בכלל, פשוט תופעות של כאב גרון אך ללא מוגלה, ממש הרגשתי כמו נייר זכוכית וצינון והמון ליחה שהיתפתחה לדלקת בסינוסים ואז בעיקבות זה קיבלתי מוקסיפן ל-10 ימים. בשבוע 15 שוב היתה דלקת גרון קלה, ללא מוגלה רק אדום וגם ללא חום. שוב קיבלתי אנטיביוטיקה שונה ל-3 ימים בלבד והכל עבר. לאחרונה אני שומעת מקרים של הפסקת הריון בשבועות מאוחרים עקב הוירוס הזה CMV, וניכנסתי להיסטרייה שאולי השפעות שהיו לי מרמזות שהיה לי או את מחלה הנשיקה או את ה-CMV. אני גרה בקליפורנייה כבר המון שנים, הרופאת נשים שלי לא חשבה שיש צורך שאני יבדק בדיקת דם ספציפית לוירוסים האלו כיון שלא היה לי חום וזה לא חלק מבדיקות ההריון השיגרתיות. יש לי ילד בן 3 בגן, שהפחד שלי שדרך הגן שלו או שהוא או שאני נידבק במשהו, וגם אציין שבתחילת ההריון אולי אפילו לפניי שניקלטתי חברה שלי חלתה במחלת הנשיקה ונימנעתי מלהיפגש איתה 3 חודשים אולי רק מהפחד, כי אני מודעת להשלכות. מה דעתך??????? האם מה שהיה לי מרמז על אחד מהוירוסים האלו???? הבעיה היא גם שאני לא ממש יודעת מה התסמינים של CMV , לפי מה שהבנתי לא תמיד הם מופיעים בכלל, או שהם מופיעים כתסמיני שפעת ולכן נילחצתי !!!! אודה לך מאוד על תשובה מהירה ועצה טובה. אציין גם שרופאת הנשים שלי היא גם המיילדת שלי והיא נחשבת לרופאה הכי טובה בעיר שבה אני גרה ושמה הולך לפניה ואני דיי סומכת עליה, אך אני גם יודעת שבאמריקה לא ממהרים לשלוח לבדיקות נוספות סתם ככה בגלל ענייני ביטוח, רק אם זה חובה. מה עלי לעשות???????

שלום מיכל, אני לא יודע "מה ע ל י י ך לעשות", אך אני יודע שאם אשתי הייתה במצבך הייתי אומר לה להמשיך את ההריון (ומעקב ההריון) כרגיל ולא לבצע, בשלב זה, כל בדיקה ל- CMV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות