ברוצלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2008 | 22:09 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב. ברצוני לדעת כמה זמן אמור לחלוף מרגע הדבקה בברוצלה עד להופעת תסמיני המחלה. למען האמת הבת שלי חלתה בהרפאנגינה ומצאנו עז שנמצאת תחת פיקוח ויטרינרי בקיבוץ לשם מגיעים ילדים ותינוקות רבים. ידעתי על הסיכון הטמון למרות שכידוע איננו נפוץ כלל ולקחתי את ההחלטה לאור הסבל הבלתי נסבל של התינוקת (שנה וחודשיים). שמעתי שבתי חולים מפנים לקיבוץ זה לאור הפיקוח הבריאותי על העז הספציפית. בקיצור, במידה וחס וחס ושלום יש בעיה תוך כמה זמן אנחנו אמורים לראות סימפטומים? (עבר כבר שבוע). תודה רבה. ענבר

שלום ענבר, תקופת הדגירה של חיידק הברוצלה היא מאד ואריאבילית- ויכולה להיות בין 5 ימים לחודשיים (ואף יותר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות