צהבת C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2008 | 11:06 | מאת: שאלה חשובה

דר' הלפרין שלום, בבדיקת דם שגרתית שנתנה רופאת המשפחה לאימי נמצאה רמת נוגדנים נמוכה לצהבת C. תפקודי הכבד בשלב זה בנורמה (אם כי קרובים לגבול העליון). האם יש סיבה לדאגה בשלב זה? האם קיימת סכנת הדבקה, ואם כן, איך? תודה מראש על התייחסותך.

שלום שאלה חשובה, 1. "רמת נוגדנים נמוכה להפטיטיס C" אינה מהווה הוכחה לקיום מחלה או נשאות, ואינה מעידהעל הדבקה או חוסר הדבקה. 2. אם רוצים לאבחן מחלה / נשאות יש לבצע בדיקה לאיתור הנגיף עצמו בדם (למשל בטכניקה הקרויה PCR), ואם היא חיובית- אזי האדם נחשב גם כמדבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות