סטרפטוקוק שחוזר וחוזר וחוזר...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2008 | 10:01 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך המהירה. אני אכן אמא לתאומים בני כמעט 3 אבל בכל פעם שאני חליתי עשיתי להם משטח גרון והוא חזר ללא ממצאים, לשניהם. אין לי בן זוג שיכול להדביק אותי שוב ושוב ואיני אוכלת מהפה של אנשים אחרים, כך שאיני מבינה את הניסוח שלך לגבי קירבה לילדים והסיכוי להדבקות חוזרת. מה לגבי זריקת הפניצילין (דרביוטיק)? האם אין סיכון שהחיידק יפתח עמידות לאנטיביוטיקה, במינון שניתן לי? ועוד שאלה: נאמר לי שנשאות של החיידק פרושה שבכל פעם שאבצע משטח גרון יהיו ממצאים לנוכחותו וכי ההבדל בין נשא תמידי ובין חולה הוא שהנשא אינו נהייה חולה ושהגוף בקונטרול על החיידק ולא נותן לו להתפרץ. האם לדעתך מידע זה מדויק? כי כבר היה לי משטח נקי לאחר 30 יום של רפאפן מגה. האם יכול להיות שמשטח נקי אינו בהכרח נכון וכי החיידק מסתתר עמוק ולא מראה נוכחות במשטח? ואם כן, האם יש משטחים עמוקים יותר כדי למצוא את מקומו המדויק בחלל הגרון? תודה. מיכל.

שלום מיכל, 1. לא סביר שהחיידק יפתח עמידות לפנצילין (דורביוטיק) בעקבות הטיפול שקיבלת עד כה. 2. הפרשנות שלך למונח נשא היא הגיונית. 3. תמיד ייתכן שהמשטח יהיה שלילי למרות הימצאות החיידק בגרון. המונח "משטח עמוק יותר" בהקשר לכך איננו רלוונטי: צריך לקחת כל משטח בצורה נכונה (דהיינו מהאזור בלוע שבו נראה שיש דלקת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות