סטרפטוקוק A שחוזר וחוזר וחוזר...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/07/2008 | 21:21 | מאת: מיכל

שלום לך, בחצי השנה האחרונה חליתי 4 פעמים בחיידק הסטרפטוקוק A. זה החל בנובמבר 07. בעקבות חום וכאב גרון, גילה משטח את החיידק. טופלתי ברפאפן מגה במשך 10 ימים. לאחר מכן משטח היה חיובי, עוד 10 ימים אוגמנטין והמשטח שוב היה חיובי וקבלתי רפאפן מגה למשך 30 יום. לאחר 30 יום של אנטיביוטיקה (50 במצטבר) המשטח היה שלילי. לפני כ- 3 שבועות שוב חום וכאב גרון ושוב משטח חיובי. הרופאה נתנה לי אוגמנטין 875 למשך 10 ימים וכטיפול מונע קבעה זריקת DERABIOTIC 1.2UM AMP 1.2 MIU ו- ESRACAIN 1% AMP 1%10M (אני מקלידה מהמרשם) אחת לחודש במשך 4 החודשים הבאים. שאלותיי הן: 1) האם יש מצב שבמינון כזה החיידק ייפתח עמידות לאנטיביוטיקה ולא רק שלא יעבור אלא גם יתחזק ויהיה קשה להיפטר ממנו בעתיד? אני שואלת כי רופא מרפואה משלימה, אליו הלכתי לחיזוק המערכת החיסונית, העלה נקודה זו. (אני שוקלת בין 41 ל- 42 קילו אם זה רלוונטי, בת 39.10) 2) נאמר לי שהחייק עלול לתקוף את הלב. מתי קורה מצב כזה? מה אני אמורה להרגיש במקרה כזה? (כאבים בחזה? ...) 3) מה עושים כדי להיפטר ממנו? א.א.ג. לא מצא נפיחות בשקדים ונאמר לי שרק אחרי 6 פעמים בשנה מנתחים (לא שאני מתה לנתח...) תודה, מיכל.

שלום מיכל, 1. אכן, זיהום בסטרפטוקוקוס יכול לגרור אחריו סיבוך שנקרא RHEUMATIC FEVER שיכול להתבטא בנזק למסתמי הלב. הסיבוך מתפתח בד"כ מספר שבועות לאחר הזיהום בגרון, ויכול להתבטא גם בחום ובכאבי פרקים. אחת הסיבות לטפל בזיהום בגרון היא למנוע סיבוך זה. 2. אחת הסיבות השכיחות לחזרה של סטרפטוקוקוס לגרון היא הימצאות בקירבת ילדים (גן, בי"ס) שמדביקים זה את זה (וחלק מבמבוגרים שנמצאים בקירבתם) בחיידק.אם זה המצב אצלך אזי אין הרבה מה לעשות (אלא להתרחק מאותם ילדים, או- במקרה שמדובר בילדים שלך- לטפל בכולם במקביל). 3. אפשרות נוספת היא שאת נשאית של החיידק- דהיינו שהוא נמצא אצלך בגרון מבלי לגרום לדלקת סימפטומטית. מצב זה לא בהכרח מחייב טיפול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות