טוקסופלמה...לחוצה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/07/2008 | 16:42 | מאת: מיטל

שלום, אני בהריון שבוע 26+4 היום אכלתי במסעדה סלק ירוק של עלי בייבי ומצאתי בסלט חיפושית קטנה מתה ישר נלחצתי מהמחשבה על זה שלא שטפו טוב את הירקות והמחשבה על טוקסופלסמה מה הסיכוי להידבק כך במחלה? אם נדבקים האם יש לה סמפטומים ותוך כמה זמן הם מופיעים? האם לעשות בדיקת דם? תוך כמה זמן? תודה....אני לחוצה מאוד

שלום מיטל, 1. אינני מכיר קשר בין "חיפושית" קטנה במזון לבין הדבקה בטוקסופלאזמה. 2. עם זאת, כמובן שירקות שלא נשטפו יכולים להיות נגועים בטפיל זה, אך אין ביכולתי להעריך את הסיכוי לכך. 3. אם את חוששת מכך (ועושה רושם שכן)- את יכולה לבצע בדיקה סרולוגית בעוד מספר שבועות. הרבה בריאות אפי

20/07/2008 | 19:39 | מאת: מיטל

תודה! אני אמורה לבצע עוד כשבועיים בדיקות תקופתיות של השליש השלישי כולל בדיקה לטוקסופלסמה שהרופא נותן לי כל שליש בשגרה האם זה זמן נכון לבצע את הבדיקה? או שאני צריכה להמתין יותר משבועיים? שוב תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות