סטרפ A

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2008 | 01:47 | מאת: שני

מאתמול אובחנתי כבעלת סטרפ A ואני אכן מטופלת ברוליד. את בני בן ה- 3 וחצי גם לקחתי לבדיקת משטח (על אף שאינו סובל מתסמינים כלשהם), והבדיקה יצאה גם כן חיובית. לדעתי בני הוא נשא ובכל זאת הרופאה המליצה לתת לו טיפול אנטי' (מוקסיפן). שאלתי היא: האם ניתן לבדוק נשאות של סטרפ A בדרך אחרת ולהימנע מהטיפול האנטי' שבסופו עושים שוב משטח? עליי לציין שזוהי הפעם השלישית השנה שבה אני סובלת מסטרפ A. בעברי כמעט לא סבלתי מכך. ייתכן שגם אני נשאית של החיידק? או שאצל הנשאים המחלה אינה מתפתחת? רופאת המשפחה שלי אומרת שהנשאות חולפת מאליה לבד, אין לעשות דבר בנידון. תודה מראש, שני

שלום שני, 1. נשאות ניתן לבדוק רק ע"י ביצוע משטח (תרבית) גרון. 2. כל אחד יכול להיות נשא (שבהגדרתו הוא איננו חולה), כשהסכנה העיקרית של 'נשאות' היא הדבקת הסובבים (וזו גם הסיבה שמטפלים בו באנטיביוטיקה כדי לנסות לחסל את החיידק). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות