חשש מהדבקה במחלת הנשיקה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/07/2008 | 20:46 | מאת: הילה

אני בשבוע 32 להריון ובמקצועי אני פיזיוטרפיסטית ומטפלת בילדים. היום נודע לי כי תינוק שאני מטפלת בו מזה 3 שבועות יתכן וחולה במחלת הנשיקה. בבדיקות דם שערכתי בתחילת ההריון היו לי נוגדנים ל- CMV. IGG חיובי ו- IGM שלילי. גם בבדיקה בחודש שלישי התשובות היו דומות. מאז לא בדקתי שוב. האם יש סיכון כי נדבקתי שוב ושהעובר נפגע כתוצאה מחשיפה לאותו תינוק?

שלום הילה, כן, זה אפשרי, אבל כדאי לזכור ש"יתכן וחולה במחלת הנשיקה" זה לא בהכרח "חולה במחלת הנשיקה", ו"חולה במחלת הנשיקה" זה לא בהכרח "חולה ב- CMV". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות