דלקות שתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/07/2008 | 14:14 | מאת: Avni

אני בת 59 מטופלת באלקרוקסין 50 mg סובלת מבעיות בדרכי השתן חוזרות. יש לי כאבים במותן ימין במשך הרבה שנים, ולאחר צילומי Ct ואולטראסאונד רבים של בטן עליונה ותחתונה ודרכי השתן חוץ מפוליפ קרן בכיס המרה לא מצאו דבר.( עד כמה שידוע לי זה לא אמור לכאוב. ב5/2000 אושפזתי בבי"ח הבחנה Pyelonephritis unspecified.Rt Susp טופלתי בציפרוקסין ובפלגיל. ב 10/2000 מצאו לי Leukocyturia וטופלתי ב Cipro במשך 4 ימים 16/11/2000 מצאו לי Cytrobacter וטופלתי כ 10 ימים ב מוקסיפן שוב בבית חולים. במשך השנים כל פעם היו צמיחות וטופלו. השנה 3/6/08 מצאו לי בתרבית שתן Enterobact וקיבלתי ל 3 ימים Oflodex לאחר הפסקה של 3 ימים ביצעתי שוב תרבית תשת וומצאו לי Escherichia coli וקיבלתי ל 10 ימים פעמיים ביום Cefuroxime(as Axetil 250 mg תוך כדי הטיפול של 10 ימים ביקרתי אצל רופא אורולוג וקיבלתי טיפול מונע ל 3 חודשים Macrodentin 100 mg פעם ביום לאחר שאני אסיים את הטיפול Cefuroxime ושוב עשיתי בדיקת שתן תרבית בתאריך .15/7/2008 עם סיום טיפול של 10 ימים ומצאו לי חיידק Kleb.pneumoniae צמיחה של 100,000 FU/ml רגישות Ampicilin R Cephalothin S Cephalexin S Nitrofurantoin I Sulfamethoxa/Trimeth S לפי דעתך אני צריכה להחליף את האנטיביוטיקה שקיבלתי אותה כטיפול מונע ל 3 חודשים את הMacrodantin ? עקב החיידק החדש שהופיע? ביקרתי גם אצל גינקולוג בתאריך 10/7/2008 והוא נתן משחה Ovestin cream להחדיר לעצמי במשך כל ערב למשך שבועיים ואח"כ לעבור לפעמיים בשבוע. שומרת מאוד על ההגיאנה ובכל זאת הופיע חיידק חדש. יש לי ריח נרתיקי לא טוב. האם זה מהמשחה או בגלל החיידק והבטן כואבת לי. אני מאוד מבקשת עזרה כי אני כבר לא יודעת למי עלי לפנות.

שלום AVNI, הצמיחה החדשה בשתן שלך איננה בהכרח סיבה להחליף את הטיפול המונע באנטביוטיקה שאליה רגיש חיידק זה. השיקולים בבחירת הטיפול המונע צריכים לכלול בעיקר את יעילותו ("האם הוא מוריד את תכיפות הזיהומים ו/או את חומרתם"), את תופעות הלוואי שלו, את יכולתו לגרום להיווצרותם של זנים עמידים, ואת מחירו. בלי קשר לכך, אם במהלך ה'טיפול המונע' מתפתח אצלך זיהום- יש לטפל בו באנטיביוטיקה המתאימה על פי רגישות החיידק. הרבה בריאות אפי

16/07/2008 | 18:54 | מאת: Avni

אני מאוד מודה לך עבור תשובתך. רופא האורולוג שנתן לי את Ovestin cream טוען שהמשחה אמורה לתת לי הגנה מפני החיידקים המופעים אצלי בתדירות גבוהה. האם להמשיך לשים אותו גם בהמשך ולקחת גם אנטיביוטיקה.? האם יש פתרון לדלקות השתן שיכול לעזור או רק לקחת אנטיביוטיקה ואח"כ לקבל זיהום פיתריאתי ושוב אנטיביוטיקה מסוג אחר? אני מאוד אשמח אם תמליץ לי על אפשרות אחרת .אני כבר לוקחת גם חמוציות בכדורים וגם פירות. ובכל זאת זה לא עוזר. מה ניתן לעשות? תודה.

שלום AVNI, ייתכן שיש לך בעיה מבנית או במערכת השתן (למשל אבנים) או בבמערכת המין (למשל צניחת רחם) שהופכות אותך חשופה יותר לזיהומים שאותם תארת, וכדאי לברר אפשרויות אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות